POLITYKA PRYWATNOŚCI

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.).

I. Kto jest administratorem danych osobowych serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl?

Administratorem danych osobowych serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest: IMJ sp. z o.o., ul. Święty Marcin 29/8, 61-608 Poznań

Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.), który znajduje się w księdze numer

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

  1. Certyfikat Rapid SSL firmy GeoTrust. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl jest szyfrowana 256 bitowym kluczem.
  2. Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy IMJ sp. z o.o., którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.
  3. System IT serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych

Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A. Rejestracja

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.), dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas.

Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać dane w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl.

W trakcie rejestracji prosimy o:

  1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do wystawienia dokumentu sprzedaży i rejestracji usług;
  2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne nam do wystawienia dokumentu sprzedaży i rejestracji usług;
  3. e-mail i numer telefony – niezbędny do logowania do serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl;
  4. numer NIP i REGON lub PESEL – niezbędny w przypadku wyboru niektórych usług (rejestracja domen internetowych, wystawianie certyfikatów SSL)

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

B. Złożenie zamówienie

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

  1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i rejestracji usług;
  2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne nam do wystawienia dokumentu sprzedaży i rejestracji usług;
  3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
  4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).
  5. Numeru NIP i REGON lub PESEL – niezbędny w przypadku wyboru niektórych usług (rejestracja domen internetowych, wystawianie certyfikatów SSL)

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

  1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
  2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;
  3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

  1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail, numer NIP, REGON i PESEL przekazywane są firmom dostarczającą usługi rejestracji domen i wystawiania certyfikatów bezpieczeństwa dla domen internetowych przekazywane są: Consulting Service sp. z o.o. - operatora serwisu HRD.PL
  2. imię i nazwisko, nazwa firmy, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży są przekazywane w postaci dokumentu sprzedaży do systemu księgowego: ifirma SA operatora serwisu ifirma.pl oraz Redutax sp. z o.o.
  3. W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.). serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) współpracuje z następującymi operatorami płatności: KIP SA operatora serwisu tpay.com

Subskrypcja newslettera

W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera. Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są przetwarzane przez serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) i następujące podmioty: IMJ sp. z o.o. operatora serwisu serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.)

IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl

A. serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (serwer)

System informatyczny, z którego korzysta serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

B. serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (cookies)

serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl do Twoich potrzeb.

serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl wykorzystuje cookies do:

  1. zapamiętania zalogowania (sesja trwa 360 minut, po czym cookie jest kasowane);
  2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);
  3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (sesja trwa 30 dni, po czym cookie jest kasowane);
  4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

C. Google Analytics (cookies)

Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.).

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

D. Google AdWords (cookies)

Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.).

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.)

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.)

serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

O takiej zmianie serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności. Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem http://serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.)/politykaprywatnosci.html.

VIII. Kontakt

serwerdlastrony.pl i sdscloud.pl (IMJ sp. z o.o.) kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu + 48 505 465 000 lub e-mail [email protected] W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu + 48 505 465 000 lub e-mail [email protected] W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem: IMJ sp. z o.o., ul. Święty Marcin 29/8, 61-608 Poznań